Menu

Kiedy odwiedza się nowe miejsca, warto podejrzeć, jeśli to możliwe, co pichcą w kuchni. Oto włoski, trochę zmodyfikowany, przepis na sałatkę z rukoli. Ze świeżym chlebem z masełkiem (a nawet bez) pycha. Aha, ilość składników dobieramy według uznania.

 

Składniki:

- rukola

- pomidorki koktajlowe

- ser żółty długo dojrzewający

- pieczarki

- olej z oliwek

- ocet winny lub sok z cytryny

 

Przygotowanie:

- umyć pomidorki

- pieczarki dokładnie obrać

- pomidorki pokroić w ćwiartki i pieczarki w plastry (oczywiście pieczarki surowe)

- zmieszać rukolę, pomidorki i pieczarki

- ser zetrzeć na grubej tarce

- wymieszać składniki

- doprawić olejem i octem (lub sokiem z cytryny)

 

SMACZNEGO:)

Czekamy na Wasze propozycje smacznych, najlepiej nie drogich dań na szybko - tzw. MAŁYCH CO NIECO

Dzisiaj jest

sobota,
17 lutego 2018

(48. dzień roku)

Święta

Sobota, VI Tydzień zwykły
Rok B, II
Sobota po Popielcu

Krzyże

Telefon kancelarii parafialnej

Numer telefonu komórkowego
do kancelarii parafialnej:
731 258 482